Film recomandat pentru Săptămâna Căsătorie: FIREPROOF

este filmul care a făcut înconjorul pământului de la apariţie, din 2008, până acum, primind critici nu tocmai pozitive din partea criticilor seculari, acuzat de trasmiterea unui mesaj profund creştin, dar fiind recomandat şi apreciat de partea cinefililor creştini – cinefilul fiind un fel de gurmand în ale filmului. FireProof este o dramă creştină americană realizată de Samuel Goldwyn Films în parteneriat cu Sherwood Pictures în regia lui Alex Kendrick şi a lui Stephen Kendrick. Povestea filmului se conturează după viaţa unui pompier care încearcă să îşi salveze căsnicia urmând, la indicaţiile insistente ale părinţilor săi, un experiment de 40 zile, cunoscut ca „The Love Dare”. În final, recunoaşte că principiul aplicat între pompieri – „Never leave your partner behind” – trebuie aplicat şi în viaţa de familie.

Acest film face o pledoarie fermă în favoarea familiei. Ecoul acestui film aduce, din întreaga lume, mărturii ale familiilor care au fost încurajate să meargă mai departe şi să îşi stabilească idealuri mai înalte.

Cele mai informate informaţii (inclusiv trailer) despre film le puteţi găsi pe IMDb (The Internet Movie Database), FireProof – The Movie şi FireProof – My Marriage. Cei care au vizionat deja filmul sigur îşi vor aminti de această piesă:

John Waller – While I’m Waiting

În limba română, la editura Kerigma, în 2009, au apărut două cărţi care au legătură directă cu acest film:

  1. Încercarea focului. Niciodată să nu-ţi părăseşti partenerul – Adaptare literară de Eric Wilson după scenariu filmului FIREPROOF de Alex Kendrick şi Stephen Kendrick (traducere: Ofelia Antal) | Descriere: În clădirile cuprinse de flăcări, căpitanul Caleb Holt, se ghidează după dictonul pompierilor: Niciodată să nu-ţi părăseşti partenerul. Acasă însă, în jarul aproape stins al căsniciei sale, se ghidează după propriile reguli. Cuprinzând scene de acţiune pe fondul unei minunate poveşti de re-îndrăgostire, captivantul roman al lui Eric Wilson vă va inspira şi vă va provoca. Bazat pe scenariul creat de Alex şi Stephen Kendrick, romanul Încercarea focului include intrigi secundare, personaje şi o poveste de fundal ce nu se regăsesc în filmul cu acelaşi nume FIREPROOF. | Comandă cartea!
  2. Provocarea dragostei. Aşa cum se găseşte în romanul „Încercarea focului”Stephen & Alex Kandrick, Lawrence Kimbrough (traducere: Simona Mereu) | Descriere: Dragostea necondiţionată e promisă cu înflăcărare la nuntă, dar numai arareori e practicată în viaţa de zi cu zi. Drept urmare, speranţele romantice pe care cei doi şi le fac sunt adesea înlocuite de dezamăgire în ce priveşte viaţa de căsnicie. Dar lucrurile se pot schimba. Provocarea dragostei este o călătorie de 40 de zile care se adresează soţilor şi soţiilor cu scopul ca aceştia să înţeleagă şi să pună în practică dragostea necondiţionată. Indiferent dacă viaţa ta de căsnicie atârnă de un fir de aţă sau dacă e sănătoasă şi puternică, Provocarea dragostei este un parcurs pe care ai nevoie sa îl faci. E timpul să afli care sunt căile pentru a ajunge să te poţi bucura de o intimitate adevărată cu partenerul de viaţă şi cum poţi avea o căsnicie implinită. Acceptă provocarea! | Comandă cartea!

Librăria Gramma.ro oferă pe site detalii despre aceste două cărţi şi, cu ocazia acestei săptămâni speciale – Săptămâna Căsătoriei – cele două cărţi formează un pachet care se distribuie la preţ redus – 40 lei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s