Gramma.ro pentru Săptămâna Căsătoriei

În ultima zi a Săptămânii Căsătoriei, şi poate, pentru unii, cea mai importantă, Gramma.ro face o recomandare, dar nu de carte ci de autori. Cei care sunt interesaţi de cărţi pentru familie, trebuie să pornească de la cărţile acestor doi autori, recunoscuţi în lume pentru aportul adus în această materie.

Cei doi autori sunt James Dobson şi Gary Chapman. Câteva din cărţile celor doi sunt traduse în limba română şi sunt disponibile pe Gramma.ro – astăzi, încă la un preţ redus.

James Dobson născut în 1936, este un psiholog, consilier marital şi autor creştin evanghelic conservator din America care de-a lungul timpului a pledat pentru valorile tradiţionale ale familiei.

În 1977 a fondat organizaţia non-profit Focus On The Family pe care a condus-o mai bine de 30 de ani. În cadrul acestei organizaţii a fost promovat un post de radio care a fost trasmis în mai multe limbi, cu un număr estimat la 200 de milioane de ascultători în întreaga lume. De asemenea, organizaţia promova cărţile lui James Dobson, dedicate în mod deosebit familiei: creşterea copiilor, relaţia dintre soţi, relaţia dintre părinţi şi copii, problemele copiilor, adolescenţilor, tinerilor.

În activitatea sa politică este cunoscut ca membru al comitetelor de consilieri a preşedintelui SUA. Pe plan religios, Dr. James Dobson a fost invitat la o conferinţă pe tema impactului pe care îl are criza economică asupra familiei în 2000 la Vatican unde s-a întâlnit cu Papa Ioan Paul al II-lea. Mai târziu, referitor la această conferinţă, a declarat că deşi sunt multe diferenţele între confesiuniile creştine, atunci când vine vorba de familie, se constată că sunt mai multe puncte de vedere asemănătoare decât puncte de vedere diferite – mai ales în ce priveşte problemele morale legate de avort, sex premarital sau homosexualitate.

Gary Chapman născut în 1938, este un cosilier marital şi autor creştin american – cunoscut ca autor al seriei Cele 5 limbaje ale iubirii.

În prezent îşi desfăşoară activitatea ca pastor senior al Golgota Baptist Church din North Carolina şi ca preşedinte al organizaţiei Marriage And Family Life Consultants, Inc din SUA – organizaţie care transmite radio emisiuni pentru viaţa de familie.

Gary Chapman este probabil cel mai cunoscut pentru conceptul implementat referitor la relaţiile de familie – cinci limbaje ale iubirii: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile şi mângăierile fizice. Acest concept, în cărţile lui Chapman, este dezvoltat pentru aplicarea lui fie în procesul de creştere a copiilor, fie în procesul de lungă durată al mariajului sau chiar în modalitatea de cere scuze. Pentru promovarea acestui concept, Dr. Gary Chapman a fost invitat să conferenţieze în cele mai diverse locuri ale pământului: de la tot cuprinsul Statelor Unite, până la Guvernul din Singapore, sau forţele NATO din Germania, sau zone din Africa, Arabia Saudită, Turcia, Anglia.

Pentru cartea Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman a primit premiul Platinum Book Award din partea Evangelical Publishers Association. Cu această carte, Gary Chapman va veni în primăvara acestui an (23-26 mai 2011) la Bucureşti, unde, alături de Don Christensen va susţine o conferinţă pe tema „Limbajele iubirii”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s