David Wilkerson (1931 – 2011)

Renumitul pastor, David Wilkerson, născut pe 19 mai 1931, a decedat miercuri, 27 aprilie 2011, la aproape 80 de ani, într-un accident de maşină.

Pastorul Wilkerson, în vârstă de 79 de ani, conducea propria maşină spre est pe drumul U.S. 175 din Texas; la un moment dat pastorul David Wilkerson, a intrat pe contrasens, pe banda de pe care venea un camion, din direcţia opusă. Şoferul camionului a încercat o manevră de ocolire însă a fost prea târziu, şi a lovit frontal maşina în care se afla pastorul. Încă nu s-a aflat motivul care l-a determinat pe David să vireze şi să intre pe banda opusă. Soţia lui, Gwen, se afla şi ea în maşină şi a fost dusă de urgenţă la spital împreună cu şoferul camionului.

În urma lui rămâne o lucrare de nezdruncinat. Viaţa şi-a închinat-o slujirii lui Dumnezeu. Biserica pe care a fondat-o în New York – Times Square Church – numără în prezent peste 8000 de membrii. Organizaţia pe care a iniţiat-o după ce a ajuns în New York unde şi-a început lucrarea printre tineri în 1958 – World Challenge Ministries – are un randament uluitor printre persoanele care doresc eliberarea de dependenţa de droguri. Una dintre cele mai cunoscute cărţi semnate de David Wilkerson rămâne Crucea şi Pumnalul care relatează începutul lucrării printre oamenii străzii.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s