Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (4)

Această radiografie va conţine doar bloguri evanghelice şi  vom începe cu România Evanghelică.

Prima postare la care facem referire este Stelian Tănase: România este pe mâna unor farsori şi impostori în care Alin Cristea ne aduce în monitoare ceea ce spune Stelian Tănase pe platforma Adevărul.ro

Apoi aflăm că Dionis Bodiu a juns la 250.000 de vizualizări pe blogul lui din postarea Dyo – 250.000, postare în cadrul căreia Alin face şi câteva consideraţii.

Aflăm şi ce spune Dan Cristea despre Cultura dezbaterii la români, ce spune Paulian Petric cum că  Comunitatea creștină nu se construiește pe simpatii, afinități sau prietenii de o viață, ci pe înțelegerea corectă a lucrării lui Cristos.

Apoi Alin  Cristea începe nominalizările la Declaraţia anului 2013 şi tot Alin oferă Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2012).

Tot Alin ne mai spune ce zice Daniel Bulzan despre Criza autorității parentale şi că 23 de ONG-uri cer Parlamentului să oprească finanțarea bisericilor de către Stat și să redirecționeze banii publici către Educație, Cercetare și Sănătate

Pe blogul irisologie.wordpress se pune o întrebare mai mult sau mai puţi retorică: Sunt pocăiții mai buni?. Încercaţi să (vă) răspundeţi!

Emanuel Conţac aduce în atenţia cititorilor ce spune Dan Tapalagă despre  „Raportul din Estul sălbatic” apoi titrează: Recunoștință eternă recentissimilor grăjdani de la Educație

Dănuţ Mănăstireanune vorbeşte despre Raspunsul (urmare la Strigatul mut), ne oferă un videoclip cu Andrei Plesu la Cluj despre ‘Parabolele lui Iisus’ şi Marturia unui fost securist.

Tot Dănuţ Mănăstireanu ne oferă postarea Iosif Ton – Scrisoare de retragere din cultul baptist – 1958

Marius Cruceru ne vorbeşte despre Reflexe și reflecție – katana, Cuvîntarea 42 a lui Grigorie Teologul, bună potrivire pentru preoți și pastori … și nu numai şi ne spune cari erau convingerile lui Martin Luther despre muzică.

Apoi tot Marius Cruceru se întreabă: Ordinare sau hirotonie?

Timişoara Evanghelică ne spune despre un Pastor american condamnat la opt ani de închisoare în Iran, Libertatea Religioasă garantată la locul de muncăPentru barbati…Un bărbat oferă sfaturi sincere despre sex şi prietenie şi Pentru ce sunt banii? – John Piper (romana)

De pe „Istorie Evanghelică” citim: CONDAMNATI LA FERICIRE – EXPERIMENTUL COMUNIST DIN ROMANIA

Dionis Bodiu se întreabă: Dacă Dumnezeu e bun, de ce se ȋntȃmplă predici ca aceasta? şi afirmă răspicat: Să nu faci ce face tata!

Alexandru Nădăban ne vorbeşte despre 2000 de ani de apocalipsă, Ritual și putere în biserica baptistă (4): sacrament sau simbol?Noroc și bani! iar într-un reblog vorbeşte despre Generația celor cu leucoplastul pe gură. Căderea în penibil!

Tot Alexandru ne vorbeşte şi despre Influența pastorului protestant francez Ionas asupra lui M. Kogălniceanu

Liliana Corbu titrează: Ani de plumb, aripi de fluture.

Încheiem această postare cu o reacţie a lui Cristian Ionescu faţă în faţă cu un COMUNICAT AL BISERICILOR NON-DENOMINAȚIONALE (CARISMATICE?) DIN TIMIȘOARA

Lectură plăcută şi cu folos!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s