Noi propunem, voi citiţi…dacă doriţi (5)

Radiografia săptămânii ce a trecut, în viziunea noastră, arată cam în felul următor şi vom începe cu România Evanghelică.

Dintre multele postări ale lui Alin Cristea am ales pe următoarele:

Un comentariu al lui Vasile Tomoiagă pe blogul lui Dionis Bodiu comentariu pe care Alin l-a pus sub titlul Vasile Tomoiagă: O teologie a tradiţiei… Apoi tot prin intermediul lui  Alin aflăm că Românii care lucrează în alte țări au fost și în 2012 cei mai mari investitori străini în România, că Camera Deputaţilor din Franţa a aprobat legea privind căsătoriile între cuplurile homosexuale.

Tot de la Alin aflăm (dacă nu citim blogul Barzilai-En-Dan): Daniel Brânzei: Sunt alături de Cristian Barbosu în aceste clipe dificile

Alin Cristea mai titrează:   Atenție la dezinformările de pe blogul lui Paul Dan (13.02.2013)Atenție la dezinformările de pe blogul lui Paul Dan (13.02.2013) – UPDATE 14.02.2013Radu Carp: Relaţia Stat – Biserică: o dezbatere ratatăEvangelical Leaders Praise Pope Benedict XVI’s Concern for Life, Christian Unity şi CP: An Evangelical Pope?

De pe Hunedoara Evanghelică aflăm despre o pagină FaceBook cu numele “Poezie vs. Versificaţie”: Pentru iubitorii de poezie. Pentru cei ce-şi doresc mai mult decât versificaţie “creştină” 🙂

Comunitatea „Metanoia” Arad remite un comunicat cu titlul Comunicat din partea echipei de slujire.

De la Dănuţ Mănăstireanu am remarcat postarea Ash Wednesday – Beginning of Lent 2013.

„Clujul Evanghelic” nu mai există. Deocamdată. Vasile Tomoiagă  ne informează că Se închide tababa. În urma unei discuţii purtată cu Vasile am aflat că locul „Clujul Evanghelic” este preluat de „DeCluj” iar acest „DeCluj este un blog de opinie ce păstrează conţinutul „Clujul Evanghelic”ului. Tot de la Vasile am mai aflat că intenţionează să dea lui Vio Pop „Clujul Evanghelic” iar Vio Pop va putea ” sa-l puna el din nou sus daca vrea” De pe DeCluj vă propunem următoarele: Iertare, Dan Puric!Dan Puric a fost prins în preacurvie de cuvinte, Despre ClujulEvanghelic.ro și despre administratorul acestui blog (Februarie 2013) şi un articol de bun simţ al lui Vasile sub numele de Sorry, Paul Washer!

 Dintre postările lui Marius Cruceru am selectat pe acestea: Protestanți, neoprotestanți, pocăiți, sectanți?Cardinalul Gianfranco Ravasi (papabil) despre Twitter și bloguriPopor latin, fără limba latină în școli? sau “Cît costă uitarea limbilor clasice?”

Marcel Borlovan titrează: E timpul să mergi mai departe!

De la Teofil Stanciu aflăm: Situația incertă a fratelui Bach, Vântul schimbărilor şi Sărbătoarea controversată a unui sfânt fără aură.

Dorin Mureşan, scrie o postrare (crede cel ce scrie aceste rânduri) bună, chiar foarte bună. Vă mărturisesc că citind cuvintele lui mă identific cu literele ce le-a pus cu uşurinţă…sau poate nu cu uşurinţă. El a scris postarea cu titlul Cum e să fii scriitor.

„Vindecătoru ne-a atras atenţia şi noi încercăm să vi-o atragem pe a dumneavoastră cu postarea Cronici mondene (83) Hristos Plus.

Dionis Bodiu titrează: La revedere, Cluj Evanghelic! Bun venit, De Cluj!, Pilda talanţilor – o investiţie (riscantă) a lui Andrei Pleşu, Şi caii se mănȃncă, nu-i aşa?, Nu ne pricepem, Ȋnvierea morţilor sau adormirea celor vii?Invazia Ȋnvierii şi Rupere de biserici.

Pe „Suceava Evanghelică” putem asculta capitolul 13 al cărţii 1 Corinteni în recitarea lui Marcel Iureş.

Vă scriu vouă, sufletelor singure sunt cuvintele alinei Ilioi.

A.Dama ne-a atras atenţia cu postarea (in)dependenta.

De curând am remarcat prezenţa Danei Sisoeva şi săptămâna aceasta vă reţinem atenţia asupra titlului Socot, ca la Sucot.

Liliana Corbu ne-a încântat privirile cu cuvintele de sub scurta postare cu titlul Prietenie…

Camix titrează: Șe faaaași.

„B-logoreea” dă Darea de seamă cu numărul 12022013.

De pe blogul Barzilai-En-Dan putem citi The Final Pope Is Here şi Un strigăt după lumină.

Cristian Boariu ne oferă poezia Așa-mi vorbi Isus de Tatiana Topciu.

Timişoara Evanghelică ne informează despre 3 adevăruri cheie care i-au adus în consens pe catolici şi baptiştiCinci alternative creştine la reţeaua Facebook6 puncte-cheie despre alegerea unui nou papă şi ne oferă A 11 PORUNCA : Nu judeca!

World Vision România ne îndeamnă: Fii mândru ca eşti român.

Vladimir Tismăneanu articole cu numele Adevaruri necesare: Brucan, Paler, Radu Calin Cristea si cu mineFelicitari, Dan Tapalaga! Un spectator angajat la ceasul bulversarii valorilor şi http://tismaneanu.wordpress.com/2013/02/11/despre-civilitate-si-acuratete-cateva-precizari-pentru-doamna-alina-mungiu-pippidi/

Încheiem cu Glasul Aradului care ne informează aşa: Reabilitarea tramvaielor a devenit o realitate palpabilă la CTP AradLa Spitalul Judeţean a început amenajarea noului compartiment de Cardiologie IntervenţionalăAvantajele clusterelor au fost prezentate la Expo, în cadrul unui workshop româno-maghiarConducerea Consiliului Naţional al Audiovizualului a participat la o dezbatere organizată la AradSituaţia bătrânilor din Arad şi Gyula va fi analizată, la finele săptămânii, în cadrul unui proiect europeanEstimările privind imigraţia din România şi Bulgaria ar putea să nu fie făcute publiceNoul Cod de procedură civilă intră în vigoare vineriUnitatea de Primiri Urgenţe va fi mai atent monitorizată de Ministerul SănătăţiiTraseismul de partidUn nou spectacol după o piesă de Ioan Peter va intra în repertoriul Teatrului Clasic Ioan Slavici„Eliade esotericul” – cel mai complet studiu despre Mircea Eliade va fi lansat, astăzi, la AradCe programe îţi poţi instala gratuit pe PCONU: Milioane de oameni, victime ale traficului de persoane în 118 ţăriAradul va fi al optulea judeţ din ţară în ceea ce priveşte numărul de angajăriRepere istorice la CladovaCentrul Cultural din Păuliş începe să prindă conturLucrezi noaptea? Ai grijă cât şi când mănânci!Papa a contribuit la reducerea antisemitismului, Statistică îngrijorătoare: mai bine de jumătate dintre apelurile către 112 sunt falseRomânia va primi asistenţă financiară de peste 300 milioane euro din partea Norvegiei şi a statelor SEENoul Cod Rutier va apărea curând în librăriiAradul îşi prezintă candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană la Bruxelles,

Publicitate