Plângeți cu cei ce plâng – A plecat dintre noi Mircea Andronic

Mircea Andronic 1

Mircea Andronic

Am inițiat această serie de articole din dorința de a fii alături de slujitorii arădeni ce trec prin suferința despărțirii temporare de cei dragi.
Unul dintre acești slujitori, zilele acestea, este Onisim Botezatu ce (re)simte despărțirea temporară de cel ce este unchiul dumnealui și fratele nostru Mircea Andronic.

Iată ce spune Onisim Botezatu pe contul dumnealui:

DOLIU ÎN ALB- PASTOR MIRCEA ANDRONIC

Când pleacă un om dintre noi, în urmă rămân lacrimi. Când moare un om bun, rămân multe regrete. Când pleacă un păstor e tragedie, fiindcă păstorul e acel om bun, sfânt, preocupat de nevoile altora. El trăieşte pentru binele altora, investeşte în învâţătura şi ajutorarea oamenilor. Fiecărui păstor adormit ar trebui să i se ridice statuie. Viaţa lor e presărată cu multe lacrimi, mii de nopţi nedormite, depresii, critici din partea oilor cărora le-a făcut bine, ore de studii şi dorinţa de a-I sluji lui Dumnezeu.
Acum, că a adormit unchiul Mircea Andronic, să fiu preşedinte, aş declara zi de doliu naţional. De v-aţi fi întâlnit măcar odată cu acest om al lui Dumnezeu, aţi înţelege exact semnificaţia cuvintelor afirmate. A fost fratele mai mare al mamei mele, chiar mai mult decât un unchi, un tată şi un păstor adevărat. Un orator de excepţie, care prin dulceaţa, smerenia dar şi fermitatea predicilor sale te cucerea iremediabil pentru a-L iubi pe Hristos.
Unchiul Mircea a fost un om în toată greutatea cuvântului. Un bărbat frumos, înalt, tot timpul elegant, un intelectual sfânt, o faţă senină şi permanent zâmbitoare, nu cunoştea încruntarea. Un soţ iubitor cum puţini am mai văzut. Un tată desăvârşit care a crescut nişte copii cu o educaţie specilă, duhovnicească… E o onoare să vă am verişori. Vă iubesc! Ca păstor, a demonstrat o blândeţe hristologică adevărată, a ridicat demnitatea pastorală la adevăratul ei rang.
Eram copii. Treisprezece fraţi. Nu a fost tocmai uşor. Când apărea dumnealui, unchiul Mircea, cu haine şi alimente, îl priveam ca pe un înger, un sfânt trimis de Dumnezeu, de multe ori ca răspuns imediat la rugăciunile noastre. Cu o modestie şi o blândeţe atât de fină şi elegantă, încât nu vor reuşi deceniile să ştergă din amintirea noastră dragostea lui.
Te-ai dus, unchiule. Ai plecat. Cam devreme. Puteai să mai stai, ar mai fi fost încălziţi şi alţii de farmecul dragostei dumneavoastră, dragoste atât de altruistă. M-aş îmbrăca în doliu, dar aş alege albul, pentru că aceasta e culoarea veşmintelor angelice, care serbează în cântări edenice sosirea la linia de final a unui alergător de cursă lungă şi un erou desăvârşit, demn de a purta cununa de slavă.
Parcă aţi trecut pe vârful picioarelor pe acest pământ. Nu v-a plăcut cearta, nici dezbinarea, aţi iubit pacea. Rămâne un singur ecou, cel al lacrimilor noastre şi al cuvintelor de mulţumire, ale miilor de fii bisericeşti slujiţi de dumneavoastră. Aţi lăsat o amintire frumoasă, un ghid de slujire adevărată a Regelui Hristos, o acurateţe in materie de mesaj biblic şi învăţătură teologică sănătoasă. A rămas în urma dumneavoastră Simon, deci viitorul e pe mâini bune. Dar suntem mulţi cei marcaţi de farmecul slujirii curate.
Nu suntem devastaţi de durere, pentru că avem o nădejde vie într-un Dumnezeu viu care ştie să răsplătească smerenia slujirii noastre. Ne doare inima, suntem trişti, vărsăm lacrimi, suntem în doliu, dar un altfel de doliu, cel al nădejdii. Doliu în alb. La revedere, unchiule!

Fratele Onisim îmi mai spune în privat următoarele:

(Mircea Andronic n.r.) A fost un păstor în Bacău, Onești și a păstorit mai multe biserici din Județ. A călătorit mult în America și s-a implicat în multe proiecte misionare. Era foarte iubit de toate cultele: Penticostal, Baptist și Creștin după Evanghelie. Era invitatul de baza la majoritatea nunților, un predicator desăvârșit.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s