Valeriu Andreiescu – Istoria Penticostalismului Românesc, Volumul 1 (2)

La 10 Septembrie 1922, soții Bradin au început să se roage pentru a primi botezul cu Duhul Sfânt. Chiar dacă botezul spiritual nu-l vor primi decât la 3 Iunie 1923, totuși după începerea stăruinței pentru acest botez, la o rugăciune de seară, a soților Bradin, Persida avea să fie vindecată de boala lui Basedow, după cum avea să consemneze: „La clipa ochiului, am simțit cum mâna Domnului s-a atins de gâtul meu și umflătura a dispărut.” 

Soții Bradin se rugau și pentru creșterea bisericii penticostale începute de ei doi. După vreo două duminici unii baptiști au început să viziteze, la sfârșitul lui Septembrie 1922, familia Bradin, ca să întrebe de ce nu mai veneau Gheorghe și Persida la biserica lor. În urma explicaților primite, toți vizitatorii s-au alăturat bisericii penticostale, care în decembrie 1922 număra deja 30 de membrii și avea un mic cor. În Februarie 1923 începea și biserica penticostală din Cuvin cu trei persoane ce se adunau în casa lui Vasile Semenașcu, a cărui soție, Persida Semenașcu, a primit botezul în Duhul Sfânt cu semnul vorbirii în limbi. Astfel, pentru prima dată în România, mișcarea penticostală se organizează sub forma unei asociații religioase, președintele ei fiind Gheorghe Bradin, iar secretar Dumitru Stoiu din Păuliș.

Așa cum specifică Bradin în memoriul din 18 Februarie 1961: „La început, oamenii din comună îi numeau <<spiriți>>, denumire care derivă de la Spiritul Sfânt, iar ei se numeau <<baptiști penticostali>>, păstrându-și denumirea pe care o aveau, adică pe cea de baptiști și adăugând la ea pe cea de penticostali.” 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s