Cronica unei dimineți neașteptate.

Cât de diferiți suntem noi oamenii, cât de aparte. Asta ne face totuși frumoși și ne determină să căutăm ceva diferit în cei de lângă noi
Cât de diferite pot fi zilele noastre! Unele sunt bune altele sunt rele… Unele cu ploi altele cu soare…
O dimineață care pentru mine nu însemna, în principiu, mare lucru și asta pentru că nu aveam mari așteptări și nici nu am de regulă. Am învățat să iau fiecare zi așa cum e ea…cu bune și cu rele.

M-am bucurat să mă întâlnesc cu o comunitate care mie mi-e dragă și din care am făcut parte la sfârșitul adolescenței și începutul tinereții. Mai mare bucurie mi-a fost să-l revăd teafăr și cât de cât sănătos pe un om și un prieten (bine, asta trebuie să spună și el mai întâi despre mine) drag mie: Adi Bîrzan

Fostul meu coleg de liceu și clasă. Un bărbat, căsătorit, ce are patru copii și care a trecut lunile acestea prin grele încercări datorate unor probleme cardiace. Și acum mai are probleme dar cel puțin, eu unul (și sunt convins că mulți alții) mă bucur că poate sluji mai departe lui Dumnezeu.
Asta e ce a ales cu ani în urmă și asta face după măsura talantului pe care Domnul l-a pus în ființa lui. Și a pus.
Să nu uit să vă spun că suntem și colegi de facultate el fiind student la teologie.

Și că vorbim de talant vă mai spun că Adi este un bun muzician și instrumentist. Știe (și când spun asta, chiar știe) să cânte la o serie de instrumente de suflat, la acordeon, la orgă și/sau pian de asemenea de la chitară.

Mai pot să spun multe lucruri bune și calități despre el dar haideți să mergem, cel puțin deocamdată, mai departe.

Am avut și un moment cu mai puțină bucurie.

O manea „pocăiască” mi-a poluat cumplit atât urechile cât și sensibilitatea sufletească. Uneori mă simt de-a dreptul jignit de astfel de apariții. Ce să fac?!? E și acesta un gen muzical chiar dacă eu nu-l agreez.

Bine…dacă vrei Like-uri în timp ce-ți faci live pe FaceBook e o ocazie bună și ce mai curg la unii Like-urile……dar despre asta din nou poate voi vorbi cu altă ocazie.

Să mergem mai departe.

Am fost încântat de două tinere ușor timide și poate puțin depășite de moment dar cu potențial imens. Cu muncă și insistențe pot deveni două tinere ce cântă foarte frumos.

În dreapta îl puteți vedea Pe Vasi Lador un alt coleg de liceu și de clasă. Un bărbat cumsecade, sensibil, muncitor și dedicat slujirii.

M-am bucurat și de reîntâlnirea cu fratele Onișor Gherghel un bărbat ce slujește comunitatea de mulți ani și mai are destui, nădăjduiesc eu, de slujit.

Familia Coman, sau cel puțin o parte din ea, a slujit și ea, împreună cu o parte din familia Bîrzan. Pe sora Coman o știu tot de la sfârșitul adolescenței mele și îmi aduc aminte câtă bucurie are întotdeauna să slujească. Unul din fii dumneaei era undercover slujind și el pe segmentul lui.

Dimineața s-a încheiat cu o scurtă predică a fratelui Adi Mercea. Dumnealui este de asemenea student la teologie.

Vechea gardă a fost și ea prezentă. Îi puteți vedea în fotografie, în dreapta pe slujitorii seniori: Vasile Lador și Ionel Șerban.

Așadar o dimineață binecuvântată și plăcută. E drept că e destul loc de mai bine dar asta se aplică la oricine. Și mă trec pe mine în capul listei.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s