Regulament redactori și comentatori

Scopul principal al blogului este slujirea prin oferirea de informații reale, corecte și cât mai complete, informații relevante pentru comunitățile evanghelice arădene,  comunitățile evanghelice din România și celor din diaspora.

Dorim să atragen atenția asupra comunității evanghelice arădene o comunitate numeroasă, importantă și relevantă pe plan național dar și internațional.

Nu încurajăm atacul la persoană indiferent cine ar fi acea persoană. Se poate dialoga civilizat și de preferință cu calm pe teme și idei ce pot fi clasificate ca sensibile și potențiale creatoare de disconfort.  Scopul principal al dialogului (dar și al blogului) trebuie să fie Calea, Adevărul și Viața.

Nu încurajăm atacul împotriva altor comunități indiferent care ar fi coloratura creștin-religioasă a vreunei comunități afiliate sau nu unui cult recunoscut de către Statul Român sau a unor comunități desprinse din vreuna din comunitățile din România sau comunităților internaționale

Nici un colaborator nu se va amesteca în politica redacțională a altui colaborator și nu-i  va modifica articolele scrise nici măcar dacă scopul este acela de a corecta. Orice greșeală de orice natură va putea fi comunicată și autorul articolului va decide dacă va modifica sau nu greșeala.

Nici un redactor sau redactor-colaborator nu se va amesteca în politica redacțională a altui blog, ziar, site sau altă instituție jurnalistică sau de formare a opiniei fără acordul în prealabil a acelui blog, ziar, site sau instituție jurnalistică sau de formare a opiniei

Orice redactor sau redactor colaborator poate să-și exprime părerile și ideile pe un blog personal iar acolo poate să spună și să facă ce dorește.

Blogul nu va fi transformat în instrumentul de control al vreunui redactor și/sau colaborator și nici al vreunei comunități evanghelice arădene și/sau nu numai.  Conducerile comunităților sunt rugate să nu influențeze politica redacțională fie a prim redactorului sau a vreunui (vreunei) redactor-colaborator.

Se recomandă ca articolele și postările să fie scrise din timp cu scopul  de a putea fi verificate și aprobate de către prim redactorul blogului. Sau unui redactor desemnat pentru aprobare.  Legătura dintre redactori-colaboratori și /sau redactori se va menține prin e-mail, telefon sau orice altă cale de comunicare pe care două sau mai multe persoane o va considera eficientă.

Orice posibilă plângere va fi analizată și soluționată de către prim redactorul blogului.
Încălcarea regulamentului de către un redactor sau redactor-colaborator poate atrage după sine retragerea accesului temporar sau definitiv, după caz.

Orice comentariu pe acest blog trebuie să poată fi verificat. Nici un comentariu al cărui autor nu este cunoscut nu va fi aprobat indiferent de conținutul lui.
Nici un comentariu ce conține insulte, ofense și jigniri nu va fi aprobat.
Orice comentariu va trebui analizat de către prim redactorul blogului și doar după analiză va putea fi aprobat.
Doar prim redactorul și redactorii desemnați de acesta pot aproba comentarii pe acest blog.

Acest regulament poate fi modificat fără aviz prealabil doar de către prim redactorul blogului.